torsdag 29 maj 2014

Saras sommartårta

10-12 pers

Ingredienser:
Färdigbakad tårtbotten 3 delad (330g)
1 st marsipanlock till prinsesstårta
2 st bananer
1 påse Ekströms Fresta Hallonmousse (blandas med mjölk)
1 dl frusta hallon/blåbär
1 ask färska jordgubbar

½ ask Marabou Noblesse Apelsin Crisp


Gör så här:
Dela på tårtbottens tre delar, lägg botten på ett fat.
Vispa Hallonmoussen och låt stå i kylen så att den blir fast.
Mosa bananerna.
Skölj och ansa jordgubbarna, skiva.
Tina blåbären/hallonen.


Dags att börja sleva på!
Bred ut moussen på bottnen i ett jämt lager. Lägg på nästa tårtbotten del, bred ut lite mousse och därefter de mosade bananerna.
Lägg på sista tårtbotten, finns det någon mousse kvar så bred på dett, täck ej kanterna.
Rulla ut marsipanlocket, skär små jack runt om så att det går lättare att forma. 
Lägg försiktigt över tårtan så att den hela blir täckt. Forma omkring och skär bort överbliven marsipan.
Tryck fast noblesse runt om kring tårtan med en liten klick av moussen. Bred därefter ut blåbären/hallonen och häll även över saften ifrån dem.
Täck resterande med jordgubbar ovanpå.


Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar