4 port
Ingredienser:
- 800 g fläskytterfilé
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl matlagningsgrädde
- 1 st köttbuljong tärning
- 1/2-1 tsk sambal oelek
- 1 tsk soja
- 1 msk honung
- 1 st lime
- Salt och peppar
- Potatis för 4 pers.
Gör så här:
- Skala och koka potatisen.
- Putsa fläskfilén, skär i 1-2 cm tjocka skivor. Hetta upp stekpannan, stek fläskfilén i smör eller olja, några minuter på varje sida så de får fin färg, salta och peppra.
- Lägg köttet på ett fat.
- Skär limen och pressa ur saften. Blanda limesaft, vatten, grädde, crème fraiche, buljongtärning, sambal oelek, soja & honung i stekpannan.
- Vispa tills det kokar upp, låt småkoka 5-8 min.
- Häll upp såsen för sig och servera till köttet och pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar