lördag 13 januari 2018

Fläskfilépanna med pressad potatis


4 port

Ingredienser:
  • 800 g fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 st köttbuljong tärning
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • 1 st lime
  • Salt och peppar 

  • Potatis för 4 pers.
Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Putsa fläskfilén, skär i 1-2 cm tjocka skivor. Hetta upp stekpannan, stek fläskfilén i smör eller olja, några minuter på varje sida så de får fin färg, salta och peppra.
  3. Lägg köttet på ett fat.
  4. Skär limen och pressa ur saften. Blanda limesaft, vatten, grädde, crème fraiche, buljongtärning, sambal oelek, soja & honung i stekpannan.
  5. Vispa tills det kokar upp, låt småkoka 5-8 min. 
  6. Häll upp såsen för sig och servera till köttet och pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar